Kıbrıs‘taki tüp bebek merkezimizde Mikroenjeksiyon (ICSI) işlemlerinde kişiye yönelik kişisel tedavi yaklaşımları esas alınmaktadır.
ICSI
Yumurtalar toplandıktan sonra seçilmiş olan en iyi spermlerle olgun yumurtalar (matür oositler) mikroenjeksiyon denilen yöntemle döllenirler. Bu işlemde spermler ufak bir pipet yardımı ile yumurtanın içerisine doğru yerleştirilirler. Bu yöntemle en yüksek döllenme oranına ulaşılır. Bu süreçten itibaren artık embryo oluşum basamakları takip edilmeye başlanır.
3 ile 5 günlük bir zaman sürecinden sonra embryolar anne rahmine nakledilirler.
Laboratuvar- Embryo Kültürü
İlerleyen günlerde embryoların bir kısmı yoluna devam eder, bir kısmının ise gelişimi durur. Devam eden embryolar günden güne morfoloji (şekil/görüntü) ve bölünmelerine göre sınıflandırılırlar. İyi kalitede embryoların transfer edilmelerine öncelik verilir. Bu şekilde başarı şansının artacağı düşünülür.
Transfer
Transfer işlemi en iyi embriyoların anne rahmine bir özel kanül (yumuşak boru) vasıtası ile konulmasıdır. Bu işlem ağrısız ve basit bir işlemdir. Anestezi/sedasyon gibi bir işleme gerek duyulmaz.
Kalan Embriyoların Vitrifikasyonu/Dondurulması
Embriyo transferinden sonra geride iyi kalite embryo kalmışsa bunların dondurulması önemlidir. Bu sayede çiftin başka çocuk istemi olduğunda ya da işlem başarısız olursa tekrar yumurta geliştirilip toplanmasına yani tüm işlemlerin sil baştan yapılmasına gerek kalmayacaktır.