Tüp bebek Tedavisi Neden Olumsuz Sonuçlanır? Günümüzün modern tedavi uygulamalarından biridir. Söz konusu tedavi yöntemi, doğal yollarla başarılı olamayan çiftlerin çocuk sahibi olmasını amaç edinir.
Çiftlerin tüp bebek tedavisi tüp bebek merkezi tedaviye başlamadan önce en az 2 yıldır korunmasız ilişkiye giriyor olması gerekir. Bunun yanında ilişki sonunda gebeliğin de gerçekleşmemesi, tüp bebek tedavisi için gerekli sürecin başlaması gerektiği anlamına gelir.
Doğal yollarla gebeliğin gerçekleşmemesi durumunda mümkün olduğu kadar erken durumda tedaviye başlanmalıdır. Ne kadar erken dönemde tedaviye başlanırsa tüp bebek tedavisi başarı ihtimali de o kadar artacaktır.
Tüp bebek uygulaması, günümüz dünyasında yaygın olarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. Yapılan tedavi ile her zaman olumlu sonuçların alınma durumu olmaz. Ne yazık ki bazı çiftlerin tüp bebek denemeleri başarısızlıkla sonuçlanır.
Tüp Bebek Tedavisinin Başarısız Olma Nedenleri?
Tüp Bebek Tedaisi Neden Başarısız Olur? Yukarıda da belirttiğimiz gibi bir kısım durumlarda tüp bebek tedavisi başarısız olur. Bu durumların bazıları genetik faktörler iken bir kısmı ise kişisel faktörlerdir. Günümüzde, modern tıp alanında yaşanan gelişmeler kapsamında genetik faktörlere dahi tedavi uygulanabilir. Dilerseniz şimdi, bir tüp bebek denemesi neden başarısız olur inceleyelim. Aşağıdaki durumlarda söz konusu tedavinin başarısızlığı ile karşılaşılabilir.
- Baba adayında sperm sayısının yetersiz olması ya da spermlerin kalitesiz olma durumunda tedavi başarısız olabilir.
- Baba adayından gelen meninin içerisinde yeterince sperm olmaması durumunda yumurta döllenemez.
- Anne adayın yumurtlama sorununun olması durumunda tedavinin başarılı olma ihtimali yoktur.
- Anne adayının yumurtalıklarının gelişmemiş olması, başarı ihtimalini düşürür.
- Anne adayının 35 yaş üzerinde olması tedavinin başarı ihtimalini azaltacaktır.
Yukarıda sayılan durumlarda tüp bebek tedavisi büyük olasılıkla olumsuz sonuçlanacaktır. Bu nedenle tüp bebek için tedaviye başlanmadan önce kaliteli bir tüp bebek merkezi seçilmeli ve yukarıda sayılan sorunlara yönelik tedavi yapılması gerekir. Baba adayına uygulanacak tedavi ile sperm sayısı ve kalitesi artırılır. Anne adayına uygulanacak tedavi ile de yumurtlama düzeni sağlanmaya çalışılır. Bunun yanında yumurtalıklar güçlendirilerek döllenmeye engel durumlar ortadan kaldırılır.
Tüp Bebek Başarı Oranı Nedir?
Günümüzün modern tıp imkânları düşünüldüğünde tüp bebek başarı ihtimali her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda herhangi bir fiziksel sorunun olmaması durumunda başarı ihtimali % 70’leri bulmaktadır.
Tüp bebek tedavisi sürecinde başarılı olabilmek için anne adayının mutlaka 35 yaş ve altında olması gerekir. Özellikle 42 yaş ve üzerinde anne adaylarında başarı oranı % 10’lara kadar gerilemektedir. Yazımızın giriş kısmında da belirtildiği gibi doğal yollarla 2 yıllık süre zarfında bebek sahibi olamayan çiftler vakit kaybetmeden tedaviye başlamalıdır.
Tüp bebek oranı nedir bunu sizlere açıkladık. Tüp bebek başarı oranının arttırılması için özel kliniklerden istifade edilmelidir. Laboratuvar ortamında baba adayından alınan sperm, yine laboratuvar ortamında annenin yumurtasına yerleştirilir ve embriyo oluşma süreci gözlemlenir. Embriyonun anne rahmine yerleşmesi sonucunda gebeliğin gerçekleşip gerçekleşmediği izlenir.
Leave a Reply